fakti.bg Атомобилните конструктори и инженери правят автомобилите и по-конкретно техните двигатели

...
fakti.bg Атомобилните конструктори и инженери правят автомобилите и по-конкретно техните двигатели
Коментари Харесай

Защо трябва да караме колите си редовно

fakti.bg

 

Атомобилните конструктори и инженери вършат колите и по-конкретно техните мотори с съответна цел - да се употребяват регулярно и непрекъснато. Дългото безучастие на един мотор не се отразява добре на техническата му боеспособност.

При регулярна употреба механизмите в работен режим взаимодействат един с различен, а маслото в системата циркулира и с изключение на, като смазка, играе роля и на средство срещу наслойка. Защото колкото и да се стараят актуалните конструктори на мотори и да измислят какви ли не покрития, към момента никой не е съумял да се пребори с ръждата на 100%.

От дълготрайно безучастие на мотора страдат и всички гумени съединения. Антифризът, който се движи по част от тях също има удобно влияние и попречва стареенето на материала и поддържа неговата разтегливост. Има и друга, доста сериозна причина да би трябвало да се кара колата постоянно. При по-дълъг престой маслото може да се разслои на обособените си фракции, тъй като е известно, че то се състои от основа и присадки, влияещи директно на свойствата му.

Така че в случай че колата не е карана дълго време е мощно целесъобразно да се смени маслото. Дългият престой се отразява и на хидравличните системи в автомобила. Известно е, че спирачната течност събира влага, което несъмнено утежнява свойствата ѝ. За това от изключително значимо значение са и изискванията, при които се съхранява автомобила, когато бездейства. Сух и топъл гараж е идеалното място за предпазване на кола, само че не всички имат опция за такава екстра. Затова рекомендацията е колата да се кара най-малко два пъти седмично.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР